Τσιγγάνικη Κάμπια Σκώρων – Σωστή Αναγνώριση και Έλεγχος

10
Τσιγγάνικη Κάμπια Σκώρων – Σωστή Αναγνώριση και Έλεγχος

Η τσιγγάνικη κάμπια σκώρων έχει μια σημαντική επιδημία κάθε 7 με 10 χρόνια και τα πρώτα σημάδια είναι ότι αυτή θα είναι μια κακή χρονιά για αυτούς. Πολλές από τις μεθόδους ελέγχου πρέπει να ξεκινήσουν όταν η κάμπια είναι ακόμα μικρή και πριν κάνουν μεγάλη ζημιά στα δέντρα. Αν περιμένετε περισσότερο, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να τους ελέγξετε.

Υπάρχει πολλή συζήτηση για τους τσιγγάνους σκώρους στο διαδίκτυο, αλλά πολλοί άνθρωποι το συγχέουν με άλλες κάμπιες που μοιάζουν με. Εισάγεται για να τους αναγνωρίσει σωστά, επειδή οι διαφορετικές κάμπιες απαιτούν διαφορετικές μεθόδους ελέγχου. Αν δεν ξέρεις ποιο έχεις, μπορεί να σπαταλάς το χρόνο σου.

Το διαδίκτυο είναι επίσης γεμάτο από λύσεις DIY που απλά δεν λειτουργούν. Σε αυτή τη θέση, θα σας βοηθήσω να αναγνωρίσετε τις κάμπιες σας και να σας δείξω πώς να ελέγχετε τον τσιγγάνο σκώρο.

Τσιγγάνικη Κάμπια Σκώρων - Σωστή Αναγνώριση και Έλεγχος

Τσιγγάνικη κάμπια σκώρων – Σωστή αναγνώριση και έλεγχος, πίστωση φωτογραφιών Ήλιος του Τορόντο

Πώς να αναγνωρίσετε την κάμπια τσιγγάνων σκώρων

Τσιγγάνικη μάζα αυγών σκώρων, πηγή φωτογραφιών Dendroica cerulea

Τσιγγάνικη μάζα αυγών σκώρων, πηγή φωτογραφιών Ντεντροίκα Σερουλέα

Ο τσιγγάνικος σκώρος ξεκινά ως αυγά που τοποθετούνται στα τέλη του έτους και ξεχειμωνιάζουν προσαρτημένα σε δέντρα και άλλες τεχνητές κατασκευές. Ο σάκος αυγών είναι μοναδικός και μοιάζει με ένα ασαφές μπάλωμα, περίπου στο μέγεθος ενός τετάρτου ή ελαφρώς μεγαλύτερο.

Την άνοιξη η οι προνύμφες εκκολάπτονται ακριβώς όπως τα δέντρα σκληρού ξύλου εκκολάπτονται. Σε αυτό το στάδιο τρέφονται κατά τη διάρκεια της ημέρας και περνούν όλο το χρόνο τους στις κορυφές των δέντρων. Είναι μαύρα και πολύ τριχωτά.

Καθώς μεγαλώνουν, αναπτύσσουν πιο αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά. Το κεφάλι τους είναι ένα μαυρισμένο-κίτρινο χρώμα με δύο ευδιάκριτες κηλίδες ματιών. Πίσω από το κεφάλι, έχουν 5 ζεύγη μπλε κηλίδων, ακολουθούμενο από 6 ζεύγη κόκκινων κηλίδων. Δεν κατασκευάζουν σκηνές ιστού όπως οι κάμπιες σκηνών.

Βιβλίο μύθοι κήπων από robert Pavlis

Σε μέγεθος περίπου 1″, αλλάζουν τη συμπεριφορά τους και αρχίζουν να τρέφονται τη νύχτα. Το πρωί, θα κατέβουν από το δέντρο και θα κρυφτούν κοντά στη βάση του και το βράδυ θα ανέβουν πίσω στο δέντρο. Αυτό είναι ένα σημαντικό γεγονός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο αυτής της κάμπιας.

Βιβλίο επιστήμης εδάφους για κηπουρούς από τον Robert Pavlis

Ο τσιγγάνος σκώρος προτιμά τη βελανιδιά, την ασβέστη, τη ιτιά και τις σημύδες, αλλά θα επιτεθεί επίσης στο σφενδάμι και την οξιά.

Σε κάποιο σημείο κουτάβια και τελικά εκκολάπτονται σε σκώρο. Το θηλυκό έχει λευκό χρώμα και πλάτος περίπου 2 ίντσες. Το αρσενικό είναι πολύ μικρότερο, ένα καφέ χρώμα και έχει μεγάλες κεραίες που μοιάζουν με φτερά τις οποίες χρησιμοποιεί για να βρει ένα θηλυκό. Το αρσενικό πετάει, αλλά το θηλυκό όχι. Μετά το ζενάρωμα ο κύκλος αρχίζει ξανά από την αρχή.

Αρσενικός τσιγγάνος σκώρος, πηγή φωτογραφιών gailhampshire

Αρσενικός τσιγγάνος σκώρος, πηγή φωτογραφιών Γκαϊλχάμπσαϊρ

Θηλυκός τσιγγάνος σκώρος, πηγή φωτογραφιών Ilia Ustyantsev

Θηλυκός τσιγγάνος σκώρος, πηγή φωτογραφιών Ηλίας Ουστιάντσεφ

Τσιγγάνικη κάμπια σκώρων, πηγή φωτογραφιών echoe69

Τσιγγάνικη κάμπια σκώρων, πηγή φωτογραφιών ηχώ69

Τσιγγάνικο αυγό σκώρου, πηγή:

Τσιγγάνικο αυγό σκώρου, πηγή: OΝουρσέρικρυπς

Τσιγγάνος σκώρος πρώτος αστρόσκονος, πηγή:

Τσιγγάνος σκώρος πρώτος αστρόσκονος, πηγή: OΝουρσέρικρυπς

Τώρα ας βλέπουμε μερικά κοινά βλέμμα-όπως.

Ανατολική κάμπια σκηνών

Η ανατολική κάμπια σκηνής εκκολάπτεται ταυτόχρονα με τον τσιγγάνο σκώρο. Ο κάμπια έχει μια ξεχωριστή υπόλευκη λωρίδα τρέχει κάτω από την πλάτη της. Έχει επίσης μια σειρά από οβάλ μπλε κηλίδες σε κάθε πλευρά. Αυτή η κάμπια τροφοδοτεί τη νύχτα και κρύβεται κατά τη διάρκεια της ημέρας σε μια φωλιά ιστού που χτίζει στον καβάλο των κλαδιών δέντρων. Αυτή η σκηνή είναι πολύ χαρακτηριστική αυτής της κάμπιας και σε αντίθεση με την τσιγγάνικη κάμπια σκώρων, μόλις βρεθεί στο δέντρο, παραμένει εκεί. Ο ενήλικος σκώρος είναι καφέ χρώμα.

Αυτή η κάμπια προτιμά να τρέφεται με καρποφώρια δέντρα όπως άγρια κεράσια, μήλο, καβούρια, και χόθορν.

Ανατολική κάμπια σκηνών, πηγή φωτογραφιών Ryan Hodnett

Ανατολική κάμπια σκηνών, πηγή φωτογραφιών Ράιαν Χόντνετ

Φωλιά για την ανατολική κάμπια σκηνών

Ανατολική φωλιά κάμπιας σκηνών

Κάμπια δασικών σκηνών

Η κάμπια δασικής σκηνής είναι παρόμοια με αυτές που περιγράφονται παραπάνω, αλλά μια προσεκτική ματιά θα σας επιτρέψει να την αναγνωρίσετε. Πρώτα απ‘ όλα δεν χτίζει σκηνές, παρόλο που ονομάζεται κάμπια σκηνής. Μπορεί να κάνει μερικά μεταξωτά χαλιά όπου στηρίζεται και molts, αλλά αυτά σαφώς δεν είναι οι σκηνές της ανατολικής κάμπιας σκηνής. Έχει χρωματιστά σημεία κρέμας κατά μήκος της πλάτης του που μοιάζουν με αποτυπώματα ποδιών που δείχνουν ένα καθαρό toe και θεραπεύουν. Οι μπλε γραμμές τρέχουν προς κάθε πλευρά. Όπως και οι δύο προηγούμενες κάμπιες, είναι ενεργή την άνοιξη και ο ενήλικος σκώρος είναι ένα μαυρισμένο χρώμα.

Δασική κάμπια σκηνών, πηγή φωτογραφιών Greg Hume

Δασική κάμπια σκηνών, πηγή φωτογραφιών Γκρεγκ Χιουμ

Πτώση Webworm

Ο ιστός πτώσης αναγνωρίζεται εύκολα και δεν μοιάζει με τους άλλους, αλλά η σκηνή του με το webbed μπορεί να συγχέεται με την ανατολική κάμπια σκηνής. Κάνει σκηνές στο τέλος των κλαδιών σε αντίθεση με τον καβάλο των κλαδιών και δεν είναι τόσο σημαντικές όσο η ανατολική κάμπια σκηνών. Σε αντίθεση με τις άλλες κάμπιες, αυτή είναι ενεργή κατά τη διάρκεια της ημέρας και περιπλανιέται στα δέντρα στα τέλη του καλοκαιριού.

Ιστός πτώσης, πηγή φωτογραφιών Katja Schulz

Webworm πτώσης, πηγή φωτογραφιών Κάτια Σουλτς

Φωλιά για το φθινόπωρο webworm

Φωλιά για το φθινόπωρο webworm

Έλεγχος του τσιγγάνου σκώρου

Εάν έχετε πραγματικά τσιγγάνικες κάμπιες σκώρων, ο έλεγχος είναι μια διαδικασία πολλαπλών βημάτων.

Αφαιρέστε τα σακιά αυγών

Το χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης, αναζητήστε τις μάζες αυγών. Πολλές φορές βρίσκονται σε δέντρα, λίγα μέτρα πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Αν βρείτε μερικά, ξύστε τα με ένα μαχαίρι στόβων και μουλιάστε τα σε νερό που περιέχει χλωρίνη ή αμμωνία. Μην προσπαθείς να.quish τους πατώντας τους – δεν θα σκοτώσετε τα αυγά.

Βιβλίο

Ζώνες δέντρων άνοιξη

Ο στόχος της δεύτερης φάσης επίθεσης είναι να αποτρέψει τις κάμπιες από το να σέρνουν στο δέντρο. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα για μικρές κάμπιες καθώς ανεβαίνουν για πρώτη φορά στο δέντρο, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερες επειδή κατεβαίνουν από το δέντρο το πρωί και ανεβαίνουν τη νύχτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά εμπορικά προϊόντα ζωνών για αυτό, συμπεριλαμβανομένων Κουβάρι.

Μια απλή εναλλακτική λύση είναι η χρήση μονωτικής ταινίας, αλλά το δέντρο πρέπει να είναι ξηρό για να λειτουργήσει αυτό. Τυλίξτε μονωτική ταινία γύρω από το δέντρο με την κολλώδη πλευρά προς τα κάτω. Βεβαιωθείτε ότι κολλάει στο δέντρο και σπρώξτε το σε ρωγμές αν χρειαστεί. Θέλετε να αποτρέψετε τις κάμπιες από το να σέρνονται κάτω από αυτό. Πηγαίνετε γύρω από μια δεύτερη φορά για να διευρύνετε τη λωρίδα. Χωρίς να κόψετε την ταινία, αναποδογυρίστε την έτσι ώστε η κολλώδης πλευρά να είναι στραμμένη προς τα έξω και να κάνετε δύο ακόμη περιτυλίξεις γύρω από το δέντρο, καλύπτοντας τα δύο πρώτα. Αυτό παρέχει μια κολλώδη επιφάνεια που θα πιάσει πολλές κάμπιες και μόλις καλυφθεί η ταινία με αυτές, αντικαταστήστε με νέα ταινία.

Εάν έχετε μια βαριά μόλυνση, προσθέστε ένα άλλο δαχτυλίδι ταινίας περίπου 10 “ κάτω από το πρώτο. Κάθε κάμπια που κάνει πέρα από το πρώτο δαχτυλίδι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πιαστεί από το δεύτερο δαχτυλίδι.

Ζώνες λαγούμι

Burlap banding που χρησιμοποιείται για την παγίδευση σκώρων τσιγγάνων, πηγή φωτογραφιών Christina Van Scoy

Burlap banding που χρησιμοποιείται για την παγίδευση σκώρων τσιγγάνων, πηγή φωτογραφιών Christina Van Scoy

Καθώς οι κάμπιες μεγαλώνουν, είναι καλύτερα σε θέση να σέρνουν πάνω από την ταινία ή Κουβάρι, έτσι χρησιμοποιείται μια διαφορετική προσέγγιση. Πάρτε μια λωρίδα από ρυμέλα πλάτους περίπου 2 ποδιών (60 cm) και τυλίξτε το γύρω από το δέντρο. Χώσε την πάνω άκρη σαν να τυλίγεις μια πετσέτα γύρω σου. Τώρα δέστε μια χορδή γύρω από το κέντρο για να κρατήσετε το λαγούμι στη θέση του. Στη συνέχεια, πάρτε το πάνω μέρος του λαγούμι και διπλώστε το πάνω από τη χορδή. Αυτό σχηματίζει έναν τύπο τσέπης στο λαγούμι και οι κάμπιες θα κρύβονται εκεί κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μείνουν έξω από τον ήλιο. Ρίξετε μια ματιά στο λαγούμι κάθε απόγευμα, και ξύστε κάμπιες σε σαπουνόνερο για να τις σκοτώσετε.

Σημείωση: Δοκίμασα αυτό το 2020 και δεν ήταν πολύ αποτελεσματικό.

Ψεκασμός με Btk (Μπακίλος thuringiensis var. Κουρστάκη)

Μια άλλη επιλογή είναι να ψεκάσετε το δέντρο με βιολογικό φυτοφάρμακο που περιέχει Btk (Μπακίλους Θουριγκένσις var. kurstaki) Αυτό είναι ένα συγκεκριμένο στέλεχος βακτηρίων Bt που θα σκοτώσει κάμπιες τσιγγάνων σκώρων. Άλλοι τύποι Bt δεν θα λειτουργήσουν. Ψεκάστε τα φύλλα όπου τροφοδοτείται η κάμπια και θα είναι νεκρά σε περίπου μια εβδομάδα.

Αυτό θα βλάψει μόνο κάμπιες σκώρων και πεταλούδων που τρέφονται με το ψεκασμένο δέντρο. Δεν θα επηρεάσει τα πουλιά που τρώνε αυτές τις κάμπιες και το φως του ήλιου καταστρέφει το υπόλοιπο Btk σε 3 έως 5 ημέρες. Αυτό το προϊόν πρέπει να εφαρμοστεί στις αρχές της άνοιξης πριν οι κάμπιες έχουν μήκος 1/2″. Δεν είναι αποτελεσματικό σε παλαιότερες κάμπιες.

Εντομοκτόνα ψεκασμού

Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν χημικά εντομοκτόνα, αλλά εξετάστε τη ζημιά που κάνουν στα ευεργετικά έντομα και χρησιμοποιούν μόνο εντομοκτόνα που επισημαίνονται για σκώρους τσιγγάνων. Το Neem μπορεί να είναι ένα αποτελεσματικό σπρέι για τον έλεγχο των μικρότερων κάμπιων, αλλά αυτό είναι ένα σπρέι επαφής, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ψεκάσετε την κάμπια, όχι το δέντρο.

Στοιχεία ελέγχου που δεν λειτουργούν για τσιγγάνους σκώρους

Καθώς οι τσιγγάνοι σκώροι γίνονται περισσότερο πρόβλημα, το διαδίκτυο καταλαμβάνεται από κάθε είδους λύσεις DIY. Τα ακόλουθα δεν λειτουργούν.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων
  • σπιτικές παγίδες σκώρων – πιάνουν έναν ασήμαντο αριθμό σκώρων
  • παγίδες φερομόνης – αλιεύουν σκώρους που μπορεί να είναι ένας δείκτης προβλημάτων την επόμενη άνοιξη, αλλά δεν είναι αποτελεσματικοί στον έλεγχο των κάμπιων.
  • ζαπ σφάλματος

Έλεγχος κάμπιων σκηνών

Εδώ είναι ένας απλός τρόπος για να ελέγξετε την ανατολική κάμπια σκηνής και το webworm πτώσης.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar