Φάρμες σκουληκιών κομποστοποίησης – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

6
Φάρμες σκουληκιών κομποστοποίησης – Οργανική κηπουρική Aussie & Φύτευση φεγγαριών

κομποσκώληκες.jpg Για τους βιολογικούς κηπουρούς που δεν έχουν αρκετά ανακυκλώσιμα απόβλητα για έναν παραγωγικό σωρό κομποστοποίησης, μια φάρμα σκουληκιών κομποστοποίησης είναι η απάντηση.

Τα σκουλήκια κομποστοποίησης είναι διαφορετικά από τους γαιοσκώληκες που σήραγγα μέσω του εδάφους και κινούνται σε σωρούς κομποστοποίησης μετά από μερική επεξεργασία οργανικής ύλης από μικροοργανισμούς. Κατά συνέπεια, ο όρος «σκουλήκια κομποστοποίησης» μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους νέους κηπουρούς. Τα σκουλήκια της εκμετάλλευσης σκουληκιών (κομπόστ) απαιτούν ένα υγρό και ψυχρότερο περιβάλλον από τους γαιοσκώληκες (10-30 ° C.) και τρέφονται με ένα ευρύ φάσμα οργανικής ύλης, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών αποβλήτων και των αποβλήτων φρούτων (εκτός από εσπεριδοειδή και κρεμμύδια), υγρού χαρτιού και χαρτονιού, αποκόμματα χόρτου, παλαιωμένη κοπριά αγελάδων και αλόγων, μαλακά ιόντα και μαλλιά. Η κοπή αποβλήτων σε μικρά κομμάτια παρέχει μια μεγαλύτερη επιφάνεια για τα σκουλήκια να τρέφονται και επιταχύνει την παραγωγή. Τα αφομοιωμένα απόβλητα (χύτευση σκουληκιών) είναι ένα πήλινο χούμο που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζονται τα φυτά για καλή υγεία σε μια μορφή που οι ρίζες των φυτών μπορούν να απορροφήσουν αμέσως.

Τα χύτευση σκουληκιών είναι το πλήρες οργανικό λίπασμα αργής απελευθέρωσης της φύσης. Όσο πιο ποικίλη είναι η διατροφή των σκουληκιών, τόσο καλύτερο είναι το λίπασμα. Απλά τσουγκρίστε τα χύτευση σκουληκιών στο πάνω μέρος σε κρεβάτια κήπου. Καθώς δεν μυρίζουν, είναι το τέλειο λίπασμα τόσο για φυτά εσωτερικού όσο και για εξωτερικούς χώρους. Είναι επίσης μια μεγάλη προσθήκη στα μείγματα δενδρυλλίων και, όταν αραιώνεται σε πολύ αδύναμη δύναμη μαύρου τσαγιού, το υγρό που αποστραγγίζεται από το αγρόκτημα σκουληκιών είναι ένα λίπασμα που παίρνει τα φυτά μακριά σε μια ιπτάμενη έναρξη.
Η καλλιέργεια σκουληκιών έχει γίνει μια πολύ δημοφιλής μέθοδος ανακύκλωσης και διάφορες εμπορικές εκμεταλλεύσεις σκουληκιών είναι διαθέσιμες για να ταιριάζουν σε διαφορετικές καταστάσεις. Τα περισσότερα παιδιά βρίσκουν τις εκμεταλλεύσεις σκουληκιών συναρπαστικές και απολαμβάνουν να τις φροντίζουν.

  • Οι εμπορικές εκμεταλλεύσεις σκουληκιών έρχονται με πλήρεις οδηγίες, μια αποικία εκκινητών σκουληκιών και βρώσιμων κλινοσκεπασμάτων για τα σκουλήκια. Μικρές εμπορικές εκμεταλλεύσεις με διάφορες βαθμίδες μετακινούνται εύκολα σε υπόστεγο ή γκαράζ σε περιοχές όπου συμβαίνουν παγετοί. Ή, σε περιοχές χωρίς παγετό, αν μπορείτε να βρείτε ένα παλιό λουτρό ισχίου ή ένα μεγάλο νεροχύτη, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας φάρμα σκουληκιών όπως εμείς εδώ. Καλλιέργεια σκουληκιών
  • Τα δοχεία με τρύπα αποστράγγισης εμποδίζουν τη συσσώρευση υγρασίας στη βάση του αγροκτήματος και ένα αδιάβροχο κάλυμμα αποκλείει το φως και τη βροχή. (Αποφύγετε τη χρήση παλαιού χαλιού ή υπόστρωμα ως κάλυμμα, καθώς αυτά εμποτίζονται με φυτοφάρμακα.)
  • Προσθέστε λίγο νερό στο αγρόκτημα όταν είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε το φαγητό και τα κλινοσκεπάσματα υγρά.
  • Ένα ελαφρύ ξεσκόνισμα δολομίτη κάθε λίγες εβδομάδες θα κρατήσει το αγρόκτημα σκουληκιών να μυρίζει γλυκά και το pH κοντά στο τέλειο.

ΧΎΤΕΥΣΗ ΣΚΟΥΛΗΚΙΏΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΉς
Τα σκουλήκια σε αγροκτήματα με στοιβαγμένους δίσκους θα κινηθούν προς τα πάνω στο επόμενο υψηλότερο στρώμα όταν όλα τα τρόφιμα στο δίσκο τους έχουν καταναλωθεί και ήρθε η ώρα να συλλέξετε τα χύτευση σκουληκιών.
Αποκαλύψτε το αγρόκτημα σκουληκιών και αφήστε την επιφάνεια εκτεθειμένη για 15-20 λεπτά. Τα σκουλήκια θα κινηθούν προς τα κάτω μέσα από τα χυτικά μακριά από το φως. Τα χύτευση θα περιέχουν αυγά σκουληκιών. Αυτά αναγνωρίζονται εύκολα όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία. Είναι περίπου το μέγεθος του κεφαλιού ενός αγώνα, ή λίγο μικρότερο. Τα σκουλήκια δεν γεννούν τα αυγά τους σε ομάδες όπως κάνουν μερικά έντομα. Τα βάζουν ένα κάθε φορά μέσα από τα χύτευση σκουληκιών, αλλά συνήθως κοντά στο πού μπορούν να βρουν φαγητό όταν εκκολάπτονται.
Θεριστικές μεταδόσεις1 Χρησιμοποιήστε μια σέσουλα για να συλλέξετε ένα στρώμα χύτευσης από την κορυφή του αγροκτήματος. Μια σέσουλα μπορεί να γίνει από ένα μπουκάλι χυμών 2 λίτρων με λαβή. Απλώστε τα χυτικά σε έναν παλιό δίσκο βουρτσίζοντας ελαφρά τα χυταία με γάντια. Ελέγξτε για αυγά σκουληκιών και τυχόν μικρά σκουλήκια που μπορεί να βρίσκονται ακόμα στα χυτά και βάλτε τα με ασφάλεια πίσω στο αγρόκτημα. Καλύψτε τα με ένα στρώμα φαγητού.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα συλλεχθέντα χυτικά σκουληκιών σε έναν κάδο και συλλέξτε μια άλλη σέσουλα γεμάτη χύτευση μέχρι να έχετε αρκετά για να βάλετε στο κρεβάτι του κήπου σας ή να φτιάξετε «τσάι σκουληκιών».

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar