Ψεύτικες ορχιδέες – Πώς να μετατρέψετε τις άσχημες λευκές ορχιδέες σε μπλε, πορτοκαλί και ακόμη και πράσινες

4
Ψεύτικες ορχιδέες – Πώς να μετατρέψετε τις άσχημες λευκές ορχιδέες σε μπλε, πορτοκαλί και ακόμη και πράσινες

Οι ορχιδέες είναι ένα από τα πιο όμορφα ανθοφόρα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείτε να αγοράσετε και όμως δεν είναι αρκετά καλά – σύμφωνα με μερικούς ανθρώπους. Οι εμπορικοί καλλιεργητές έχουν βρει έναν τρόπο να προσθέσουν ακόμα περισσότερο χρώμα σε αυτούς, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε μπλε, πορτοκαλί και ακόμη και πράσινες ορχιδέες.

Πώς γίνεται και πόσο διαρκεί το χρώμα;

Μπλε Ορχιδέες - Είναι πραγματικές ή βαμμένες;

Μπλε Ορχιδέες – Είναι πραγματικές ή βαμμένες;

Οι μπλε ορχιδέες δεν είναι πραγματικές

Οι ορχιδέες Vanda είναι σχεδόν μπλε, αλλά είναι πραγματικά μπλε-μωβ. Ένα πραγματικό μπλε χρώμα δεν υπάρχει στις ορχιδέες. Η μπλε ορχιδέα που απεικονίζεται παραπάνω έχει βαφτεί.

Βαμμένη ορχιδέα δενδρόβιου

Βαμμένη ορχιδέα δενδρόβιου

Νομίζω ότι αυτή η βαφή φαίνεται αρκετά ψεύτικη. Τα χρώματα απλά δεν φαίνονται αληθινά και η κατανομή του χρώματος δεν είναι καν. Προσωπικά, είναι πιο άσπρα από το απλό λευκό φαλλό.

Μπλε Ορχιδέες Δενδρόβιου

Phalaenopsis είναι η πιο συχνά βαμμένη ορχιδέα, αλλά Dendrobium είναι επίσης δημοφιλής, ειδικά ως ανθοδέσμες γάμου. Για αυτούς, οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν ένα λουλούδι που είναι μερικώς λευκό με μοβ στις άκρες των πέταλων και στο χείλος, το οποίο δίνει στην ορχιδέα μια αρκετά ωραία εμφάνιση δύο τόνων.

Είναι παράνομες οι βαμμένες ορχιδέες;

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει λιγότερες βαμμένες ορχιδέες στην αγορά. Προφανώς υπάρχουν. κάποιες νομικές αγωγές στην Ολλανδία μεταξύ δύο μεγάλων προμηθευτών που μπορεί να επηρεάζει την προσφορά. Η διαφωνία αφορά το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια τεχνική βαφής ορχιδέας.

Πώς κατασκευάζονται οι μπλε ορχιδέες;

βαμμένες ορχιδέες φαλαινοψίας

Βαμμένες ορχιδέες φαλαινοψίας

Καθώς το στέλεχος του λουλουδιού μεγαλώνει, μια χρωστική ουσία τροφίμων εγχέεται στο στέλεχος του λουλουδιού. Καθώς το νερό ανεβαίνει στο στέλεχος, παίρνει τη βαφή μαζί του και μέσα στα λουλούδια. Μέσα σε 24 ώρες μπορείτε να δείτε τη βαφή στα λουλούδια.

Βιβλίο μύθοι κήπων από robert Pavlis

Αυτό γίνεται συνήθως σε λευκές ορχιδέες που έχουν πολύ λίγη χρωστική ουσία στο λουλούδι, έτσι ώστε το μπλε να δείχνει καλά.

Οποιοδήποτε χρώμα βαφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Στην εικόνα στα δεξιά μπορείτε να δείτε πορτοκαλί και πράσινες ορχιδέες που έχουν επίσης βαφτεί.

Πόσο διαρκούν οι Μπλε Ορχιδέες;

Τα μπλε λουλούδια στην ορχιδέα θα διαρκέσουν μέχρι να πέσουν τα λουλούδια. Τα νέα λουλούδια που αναπτύσσονται μετά την εργασία βαφής θα επανέλθουν στο αρχικό χρώμα – πιθανώς λευκό.

Βιβλίο επιστήμης εδάφους για κηπουρούς από τον Robert Pavlis

Φροντίδα για μπλε ορχιδέες

Δεν υπάρχει πραγματική διαφορά μεταξύ αυτών των ορχιδέων και των κανονικών ορχιδέων, οπότε δώστε τους ακριβώς την ίδια φροντίδα. Ποτίσε τα όπως οι κανονικές ορχιδέες.

Συμπερασματικά

Ο κόσμος χρειάζεται πραγματικά βαμμένες ορχιδέες; Οι ορχιδέες έρχονται ήδη σε χιλιάδες χρωματικούς συνδυασμούς – απλά δεν βλέπω την έκκληση για αυτά.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar