15 μύθοι κάκτων – Μάθετε να απολαμβάνετε τον ακανόνιστρο φίλο σας

5
15 μύθοι κάκτων – Μάθετε να απολαμβάνετε τον ακανόνιστρο φίλο σας

Οι κάκτοι είναι πολύ περίεργα φυτά. Σχεδόν ποτέ δεν έχουν φύλλα. Κάθονται εκεί και δεν κάνουν τίποτα για ένα καλό μέρος του χρόνου. Δεν ανθίζουν – ή το κάνουν; Αν είστε αρκετά μεγάλοι για να θυμάστε όλες τις ταινίες καουμπόηδων στην τηλεόραση, είναι βέβαιο ότι γνωρίζετε ότι μπορείτε πάντα να σταματήσετε από έναν κάκτο και να πάρετε ένα ποτό.

Η πρώτη μου επιδρομή στην κηπουρική ήταν μια συλλογή από πάνω από 100 διαφορετικούς κάκτους, κάτω από τα φώτα στην κρεβατοκάμαρά μου. Εκείνη την εποχή πήγα στην Ευρώπη, εν μέρει για να δω „γηγενείς κάκτους“. Τα μόσχευσα, ακόμα και τα μεγάλωσα από σπόρους. Γρήγορα προς τα εμπρός 40 χρόνια, και έχω ακόμα έναν κάκτο που αναπτύσσεται στον κήπο (ζώνη 5).

Για αυτή τη θέση έχω συλλέξει μαζί όλους τους μύθους κάκτων που θα μπορούσα να βρω. Απολαμβάνω.

Χρυσή πηγή κάκτων βαρελιών: Pamla J. Eisenberg

15 Μύθοι κάκτων, χρυσή πηγή κάκτων βαρελιών: Πάμπλα Τζέι Αϊζενμπεργκ

Είναι οι Κάκτοι και οι Χυμώδεις το ίδιο πράγμα;

Τα χυμώδη είναι μια μεγάλη ομάδα φυτών προσαρμοσμένων στην αποθήκευση νερού στα φύλλα, τους μίσχους και τις ρίζες τους. Ο κάκτος είναι ένα υποσύνολο αυτών και „έχουν μικρό, στρογγυλό, δομές που μοιάζουν με μαξιλάρια που ονομάζονται αρόλες από τις οποίες οι σπονδυλικές στήλες, τα κλαδιά, τα μαλλιά, τα φύλλα και ακόμη και τα λουλούδια μεγαλώνουν.“ Εάν ένα χυμώδες δεν έχει αρόλες, δεν είναι κάκτος, ακόμη και αν έχει σπονδυλική στήλη.

πραγματικό λουλούδι κάκτων

πραγματικό λουλούδι κάκτων

Οι χυμώδεις είναι εγγενείς στα περισσότερα μέρη του κόσμου, αλλά οι κάκτοι είναι εγγενείς μόνο στη Βόρεια και Νότια Αμερική, με μία εξαίρεση. Έμαθα ότι όταν έφτασα στην Ισπανία και ανακάλυψα ότι για να δω τον „ντόπιο“ κάκτο, έπρεπε να επιστρέψω σπίτι. Ο κάκτος αναπτύσσεται σε πολλές χώρες, αλλά εκτός της Αμερικής, είναι μη ιθαγενή φυτά.

Ριψάλης μπακιφέρα, ο κάκτος γκι, προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική, αλλά βρίσκεται επίσης στην Αφρική. Πιστεύεται ότι τα πουλιά το μετέφεραν εκεί πριν από πολύ καιρό. Ο αφρικανικός πληθυσμός θεωρείται τώρα υποείδος.

Υπάρχουν περίπου 1700 είδη κάκτων, που έχουν διάρκεια ζωής από 10 έως 200 χρόνια. Είναι εξειδικευμένα φυτά που μπορούν να απορροφήσουν πολύ νερό γρήγορα. Ένα πλήρως ανεπτυγμένο σαγκουάρο (Καρνέγκια γιγαντιαία) λέγεται ότι είναι σε θέση να απορροφήσει έως και 200 γαλόνια (760 l) νερού κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας.

Βιβλίο μύθοι κήπων από robert Pavlis

Ο κάκτος είναι φυτά της ερήμου

Αυτός είναι ένας κοινός μύθος. Πολλοί κάκτοι αναπτύσσονται σε συνθήκες ερήμου, αλλά μερικοί αναπτύσσονται επίσης σε βραχώδεις ορεινές περιοχές και μερικοί όπως ο κάκτος των Χριστουγέννων αναπτύσσονται σε δέντρα σε τροπικά δέντρα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται όλοι οι κάκτοι να είναι ζεστοί και στεγνοί. Αρκετοί μπορεί να πάρει κρύο καιρό, όπως Οπούντα Χουρίφουζα, ένας ντόπιος από το Οντάριο που αναπτύσσεται αρκετά καλά στον κήπο της ζώνης 5 μου χωρίς χειμερινή προστασία, ή το Κάκτος Χριστουγέννων που όπως ένα πιό κανονικό πρόγραμμα ποτίζοντας.

Μπορείς να πιεις το νερό από κάκτο;

Όταν είσαι χαμένος στην έρημο και διψασμένος, μπορείς να κόψεις έναν κάκτο και να πιεις από αυτό;

Βιβλίο επιστήμης εδάφους για κηπουρούς από τον Robert Pavlis

Ένας κάκτος κρατάει πολύ νερό, αλλά δεν είναι ένα δοχείο που περιμένει να ανοίξει. Το νερό αποθηκεύεται σε σπογγώδη κύτταρα γεμάτα οξέα και αλκαλοειδή που έχουν τρομερή γεύση και μπορούν να προκαλέσουν έμετο, διάρροια ή προσωρινή παράλυση. „Οι αξιοσημείωτες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα είναι η φραγκοσυκιές και ένα είδος κάκτου βαρελιών, το βαρέλι fishhook (Φεροκάκτους Ουισλίζνι). Ενώ και τα δύο αυτά φυτά είναι αρκετά δυσάρεστα για να τρώνε ωμά, έχουν λιγότερο συγκεντρωμένα επίπεδα των επιβλαβών χημικών ουσιών και θα μπορούσαν να σας δώσουν λίγη ενυδάτωση σε ένα τσίμπημα. Τα φρούτα κάκτου είναι ένα καλύτερο στοίχημα, αν και πολλά είναι επίσης δυσάρεστα αν καταναλωθούν ωμά.“

Πολλά φυτά που μοιάζουν με κάκτους, κυρίως η Ευφορία, είναι επίσης τοξικά και ο χυμός τους μπορεί να κάψει το δέρμα σας και τις μεμβράνες βλέννας.

Οι περιστροφές κάκτων έχουν πιθανώς αναπτυχθεί εν μέρει για να αποτρέψουν τους θηρευτές, έτσι υπάρχουν μερικά ζώα που μπορούν να καταναλώσουν κάκτο.

Καλύτερα να πάρεις ένα μπουκάλι νερό στις πεζοπορίες σου στην έρημο.

Πραγματικό λουλούδι κάκτων

Πραγματικό λουλούδι κάκτων

Ο κάκτος δεν χρειάζεται να ποτιστεί

Ένας κοινός μύθος λέει ότι ποτέ δεν χρειάζεται να τα ποτίετε ως φυτά σπιτιού. Πώς μπορεί ένα φυτό να ζήσει χωρίς νερό;

Βιβλίο

Υπάρχει επίσης η ιστορία της κυρίας στη Νέα Υόρκη που τηλεφωνούσε στην αδελφή της στην Αριζόνα κάθε λίγες εβδομάδες για να μάθει αν έβρεχε. Αν έβρεχε, ήταν ώρα να ποτίζει τον κάκτο της.

Ο κάκτος βαρελιών μπορεί να ζήσει πολύ καιρό χωρίς νερό, αλλά θα πρέπει να ποτιστεί, ειδικά το καλοκαίρι όταν αναπτύσσεται. Πολλοί κάκτοι έχουν παραμείνει αδρανείς στα σπίτια μας το χειμώνα, οπότε ένα ποτό μία φορά το μήνα είναι το μόνο που χρειάζονται.

Τα Χριστούγεννα, οι Ευχαριστίες και οι Κάκτοι του Πάσχα προτιμούν το κανονικό πότισμα, αλλά η περιστασιακή ξήρανση δεν θα τους βλάψει.

Ο κάκτος πρέπει να είναι ζεστός

Οι κάκτοι αναπτύσσονται αργά από τους σπόρους

Οι κάκτοι αναπτύσσονται αργά από τους σπόρους

Πολλοί κάκτοι αναπτύσσονται στην έρημο που οδηγεί τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι πρέπει να είναι καυτοί όλη την ώρα. Ωστόσο, οι ερήμους μπορεί να είναι αρκετά κρύες τη νύχτα, ειδικά το χειμώνα όταν παίρνουν χιόνι. Ο κάκτος αναπτύσσεται επίσης σε υψηλά υψόμετρα όπου ποτέ δεν θερμαίνεται πραγματικά.

Δεν μπορούν όλοι οι κάκτοι να πάρουν παγετό, αλλά πολλοί μπορούν να τον ανεχθούν, αν είναι ξηροί.

Οι κάκτοι είναι αργοί καλλιεργητές

Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι κάκτοι είναι αργοί καλλιεργητές, αλλά ορισμένα είδη μεγαλώνουν μέχρι 6 “ (15 cm) το χρόνο. Εάν λάβουν σωστές συνθήκες ανάπτυξης, θα παρουσιάσουν ετήσια ανάπτυξη. Το πρόβλημα με τους περισσότερους κάκτους στο σπίτι είναι ότι δεν παίρνουν αρκετό φως για να αναπτυχθούν.

Κάκτος μην ανθίζουν

Λουλούδι κάκτων στη νέα ανάπτυξη. Αν ο κάκτος σου δεν μεγαλώνει, δεν θα ανθίσει.

Μερικοί κάκτοι χρειάζονται ειδικές συνθήκες για να ανθίσουν, όπως ημερήσιες (ημέρα / νύχτα) αλλαγές θερμοκρασίας ή μια διαφορετική ρουτίνα ποτισματικού. Πρέπει επίσης να είναι αρκετά γέροι. Ένας κάκτος βαρελιών δεν μπορεί να ανθίσει μέχρι να γίνει 30 ετών.

Ένας άλλος μεγάλος παράγοντας είναι το φως. Τα περισσότερα σπίτια δεν παρέχουν αρκετό φως για να ανθίσει ο παραδοσιακός κάκτος. Περνώντας το καλοκαίρι έξω, σε πλήρη ήλιο, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Οι νέες λυχνία LED υψηλής έντασης αυξάνουν τα φώτα παρέχουν αρκετό φως για να κάνουν πολλά λουλούδια.

Ο κάκτος είναι απαλλαγμένος από παράσιτα και ασθένειες

Το δέρμα στον κάκτο είναι πολύ σκληρό – έχει σχεδιαστεί για να μην επιτρέπει τη διαφυγή νερού. Για το λόγο αυτό έχουν λίγα παράσιτα εντόμων. Επίσης, δεν επηρεάζονται από πολλά μυκητιασικά ζητήματα εκτός εάν αυτό το προστατευτικό δέρμα είναι εκτεθειμένο ή είναι υπερχειλισμένο.

Μπορούν να λάβουν σφάλματα κλίμακας και γευμάτων που μπορούν να επιλυθούν όπως περιγράφεται σε αυτό το βίντεο.

Φενγκ Σούι Μπους ο Κάκτο

„Σύμφωνα με την πεποίθηση του Φενγκ Σούι λέγεται ότι οι κάκτοι, αν και όμορφοι, μεταδίδουν κακή ενέργεια. Λέγεται ότι αυτή η κακή ενέργεια μεταφέρεται στα „αγκάθια και αιχμηρά“ αγκάθια τους.“ Η τοποθέτησή τους στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να διαταράξει τον ύπνο και την ηρεμία σας.

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Αν έχεις ένα αγκάθι στο δάχτυλό σου, μπορεί να πονέσει όλη τη νύχτα!

Τι είναι η „κακή ενέργεια“; Δεν το θυμάμαι αυτό από το μάθημα φυσικής;

Μπορεί ο κάκτος να μειώσει την ακτινοβολία από τον υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο;

Έχω ασχοληθεί με αυτό σε μια άλλη θέση που ονομάζεται: Μπορεί ο Κάκτος να μειώσει την ακτινοβολία από τον υπολογιστή ή το κινητό σας τηλέφωνο;

Κάκτος Καταπακτή Μωρό Ταραντούλας

Κάποιος αγόρασε κάκτο σε ένα τοπικό φυτώριο. Αργότερα, εξερράγη και σκόρπισε ταραντούλες μωρών παντού – ή έτσι υποστηρίζεται.

„Αυτό είναι ένα πλήρες Αστικός Μύθος και ένας από τους πιο γνωστούς, το οποίο έχει περάσει από άτομο σε άτομο από στόμα σε στόμα για τόσο πολύ καιρό, έχει γυρίσει τον κόσμο αρκετές φορές. Παραδόξως, τα πρόσωπα που επαναλαμβάνουν αυτή την ιστορία συνήθως (και ψευδώς) δηλώνουν ότι συνέβη σε κάποιον που γνωρίζουν προσωπικά.“

Οι ταραντούλες δεν εναποτίθενται τα αυγά τους σε κάκτους, ο σάκος αυγών δεν εκρήγνυται και οι ταραντούλες μωρών είναι αβλαβείς.

Κράτησα επίσης ταραντούλες για μερικά χρόνια, αλλά η γυναίκα μου με ανάγκασε να τα ξεφορτωθώ – τώρα έχω μόνο φυτά – και μια σύζυγο!

Είναι αληθινός ο Κάκτος του Φεγγαριού;

Ο κάκτος του φεγγαριού είναι πραγματικός, αλλά εμβολιασμένος σε ριζικό απόθεμα

Ο κάκτος του φεγγαριού είναι πραγματικός, αλλά εμβολιασμένος σε ριζικό απόθεμα

Τι είναι ο κάκτος του φεγγαριού που ρωτάς; Τα ξέρω αυτά από πάντα, αλλά δεν ήξερα ότι λέγονταν κάκτοι του φεγγαριού. Είναι ο πολύχρωμος κάκτος που κάθεται πάνω σε ένα πράσινο στέλεχος κάκτου, όπως στην εικόνα.

Ο κάκτος του φεγγαριού είναι αληθινός. Είναι μια μετάλλαξη που δεν περιέχει χλωροφύλλη ώστε να μην μπορούν να φτιάξουν το δικό τους φαγητό. Για να τους κρατήσουμε ζωντανούς, το Γυμναστήριο μιχανοβιτσίου (δηλαδή κάκτος φεγγαριού) εμβολιάζεται σε κάκτο ρίζες, όπως Υλοκερέας. Το κάτω μέρος είναι πράσινο, φωτοσύνθεση και τροφοδοτεί το πάνω μέρος.

Αναπτύξτε τους ακριβώς όπως και άλλοι κάκτοι, αλλά αν η κορυφή βγει, θα πεθάνει αν δεν εμβολιαστεί ξανά σε έναν άλλο κάκτο – μια διαδικασία που είναι πραγματικά αρκετά εύκολο να γίνει.

Ψεύτικα λουλούδια στον κάκτο

Ο κάκτος έχει ένα από τα πιο όμορφα λουλούδια στον κόσμο των φυτών, αλλά δεν είναι εύκολο να ανθίσει. Κανένα πρόβλημα – απλά κολλήστε μερικά ψεύτικα λουλούδια πάνω τους και οι άνθρωποι θα τα αγοράσουν. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει.

Λουλούδια άχυρου κάκτου - όχι πραγματικά λουλούδια κάκτων

Λουλούδια άχυρου κάκτου – όχι πραγματικά λουλούδια κάκτων, πηγή: Χυμώδη φροντίδα φυτών

Ο κάκτος πουλάει καλύτερα αν ο προμηθευτής κολλήσει μερικά ψεύτικα λουλούδια πάνω τους.

Μερικά επισημαίνονται ως „Λουλούδια άχυρου κάκτου“ – αυτό είναι ένας τρόπος, αλλά τουλάχιστον ο παραγωγός είναι ειλικρινής. Εάν κάθε κάκτος στο δίσκο έχει ένα λουλούδι, δεν είναι πραγματικό, θυμηθείτε ότι ο κάκτος είναι δύσκολο να ανθίσει. Αν φαίνεται σαν το λουλούδι να είναι κολλημένο – είναι. Εάν αισθάνεται σαν ένα ξηρό λουλούδι άχυρου – αυτό ακριβώς είναι – τα πραγματικά λουλούδια κάκτων είναι αρκετά μαλακά.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, τα λουλούδια δεν είναι ψεύτικα. Είναι αληθινά λουλούδια, αλλά όχι λουλούδια κάκτων.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείτε να τραβήξετε το ψεύτικο λουλούδι, καθώς έχει κολλήσει. Αν περιμένεις λίγο να μεγαλώσει ο κάκτος, θα πέσει μόνος του. Η αφαίρεση του λουλουδιού μπορεί να οδηγήσει σε μια ουλή, οπότε είναι πραγματικά καλύτερο να μην αγοράσετε αυτά τα πράγματα.

Η τεκίλα είναι φτιαγμένη από κάκτους;

Όχι, δεν είναι. Η τεκίλα είναι ένα απόσταγμα από μπλε αγαύη που αναπτύσσεται στο Μεξικό.

Ωστόσο, υπάρχει νέα βότκα του Τέξας, που ονομάζεται Σπάικ, φτιαγμένη από φραγκοσυκιές, που είναι κάκτος..

Ομάδα Facebook θεμελιωδών αρχών κήπων

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar