30 Εμπνευσμένα Αποφθέγματα Συμπόνιας για τον Εαυτό – Ενσυνείδητες Ταξιδιωτικές Εμπειρίες

30 Εμπνευσμένα Αποφθέγματα Συμπόνιας για τον Εαυτό – Ενσυνείδητες Ταξιδιωτικές Εμπειρίες

Februar 25, 2022 0 Von admin

Μας αρέσει να μοιραζόμαστε αυτά τα αποσπάσματα αυτοσυμπόνιας μαζί σας. Η συμπόνια και η αγάπη δεν είναι απλές έννοιες «καλή αίσθηση». Όταν ανακαλυφθούν και ζήσουν μέσα από αυτά, μπορούν να κάνουν τη ζωή πολύ πιο γεμάτη. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα φιλοσοφικά κείμενα, ακόμη και οι θρησκείες, έχουν συμπόνια στις βασικές διδασκαλίες τους.

Κάποιος μπορεί να πει ότι η συμπόνια είναι η επιτομή της αυτογνωσίας. Αυτά τα αποσπάσματα αυτοσυμπόνιας θα σας βοηθήσουν να σκεφτείτε τη ζωή και, το πιο σημαντικό, για εσάς.

αποσπάσματα αυτοσυμπόνιας και σημασία
Είναι απαραίτητο να έχετε συμπόνια για τον εαυτό σας.

Μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση θα μπορούσε να είναι εάν αποκτήσετε συμπόνια για τον εαυτό σας διαβάζοντάς την και κατανοώντας την με το μυαλό σας ή ασκώντας και διαλογιζόμενοι τους παράγοντες που εμποδίζουν την εκδήλωσή της. Είναι η αυτοσυμπόνια μέσα μας και χρειάζεται να αφαιρέσουμε το μπλοκάρισμα προς αυτήν την αποκαλύπτει;

Μπορεί κανείς να μπει βαθιά στον εαυτό του και να κατανοήσει την αυτοσυμπόνια με τον διαλογισμό. Με άλλα λόγια, είναι μια δεξιότητα που μπορούμε να καλλιεργήσουμε ή την έχουμε ήδη; Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαλογιστείτε πάνω σε αυτό το θέμα.

Τι είναι η αυτοσυμπόνια;

Κάποιος μπορεί να πει ότι η αυτοσυμπόνια είναι και περικλείει βαθιά αγάπη και κατανόηση του εαυτού σας και των άλλων. Ένα άτομο μπορεί να δυσκολευτεί να νιώσει συμπόνια για τους άλλους ανθρώπους χωρίς πρώτα να έχει την ικανότητα να αγαπά, να αγαπά και να συγχωρεί τον εαυτό του.

Τι σημαίνει όμως αυτό και ποιο είναι το αποτέλεσμα της επίτευξης της αυτοσυμπόνιας; Πολλά οφέλη της αυτοσυμπόνιας είναι:

  • Καλλιεργεί τη συγχώρεση. Να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε μια κατάσταση και να συγχωρήσετε τον εαυτό σας και τους άλλους για τυχόν κακοτυχίες που προκαλείτε στον εαυτό σας ή άλλοι που σας προκάλεσαν. Το να συγχωρείς δεν σημαίνει να ξεχνάς. Σημαίνει ότι προχωράς χωρίς τα αρνητικά συναισθήματα από μια κατάσταση.
  • Καλλιεργεί αγάπη. Καταλαβαίνεις ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν -λίγο πολύ- τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες ανησυχίες, με τον ίδιο τρόπο που έχεις κι εσύ. Είτε αυτά εκφράζονται με ακρότητες είτε όχι, ανάλογα με τον άνθρωπο και τις περιστάσεις, κατά βάθος όλοι επιδιώκουν ή φοβούνται κυρίως τα ίδια πράγματα. Αυτό το κοινό έδαφος -όταν γίνει κατανοητό σε βάθος- δείχνει ότι όλοι οι άνθρωποι, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το χρώμα, τον πλούτο, κ.λπ. «σκέφτονται» το ίδιο.
  • Κατανόηση της αλληλεξάρτησης. Η κατανόηση του πώς έγινες αυτό που είσαι, πώς λειτουργεί η ζωή και η φύση και πώς εξαρτάσαι από τα πράγματα, τους ανθρώπους και τις έννοιες για να υπάρχεις, γεννά πώς συνδέονται τα πράγματα. Έτσι, μπορείτε να βρείτε τον εαυτό σας να μην είναι ένα «απομονωμένο νησί» αλλά μάλλον κάτι που διασυνδέεται με οτιδήποτε άλλο.
  • Απελευθέρωση της κρίσης. Καθώς όλοι τείνουμε να πέφτουμε στην παγίδα της «κρίσεως», η αυτοσυμπόνια αποκαλύπτει πόσο άσκοπο είναι αυτό, αφού είμαστε συνδεδεμένοι ακόμη και πέρα ​​από την τρέχουσα κατανόησή μας. Οι υπαρξιακές μας φόβοι είναι οι ίδιοι υπαρξιστικοί φόβοι που νιώθει κάποιος 100.000 μίλια μακριά.
  • Ευθυγράμμιση των στόχων ζωής. Ο σεβασμός και η αγάπη του εαυτού σας μπορεί να σας οδηγήσει να αναλογιστείτε τι είναι σημαντικό για εσάς να κάνετε στη ζωή σας και με τη ζωή σας. Η κατανόηση των διαφόρων επιβεβλημένων εννοιών, που εφαρμόζει η κοινωνία, σε κάνει να αξιολογήσεις την ενέργειά σου, το χρόνο σου, την ψυχική σου ηρεμία και τι κάνεις με όλα αυτά.
  • Αυξημένη παραγωγικότητα. Ναι, και αυτό είναι αποτέλεσμα της συμπόνιας του εαυτού μας. Όταν το συνειδητοποιήσετε, το μυαλό σας μειώνει σε μεγάλο βαθμό το να εμπλέκεται σε αρνητικές μη παραγωγικές σκέψεις. Η απόσπαση της προσοχής μειώνεται, είστε πιο συγκεντρωμένοι και με περισσότερη διαύγεια. Ένας μεγάλος αριθμός φόβων είναι κατανοητοί και ως εκ τούτου δεν έχουν την ίδια επίδραση που είχαν σε εσάς. όπως ο φόβος της αποτυχίας, ή -ακόμα και αυτός- της επιτυχίας!
  • Λιγότερο άγχος. Η μείωση των ορμονών του στρες μέσω προσκαλεί μάθηση και κατανόηση. Τα συναισθήματά μας για το τι είναι ευημερία βιώνονται καλύτερα και αρχίζουμε να βάζουμε περισσότερους στόχους προς αυτό που θέλουμε στη ζωή που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους.

Το να συγχωρούμε τον εαυτό μας είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και βιολογική μας υγεία. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από άγχος και στρες επειδή βομβαρδίζονται συνεχώς από ιδέες ότι πρέπει να αισθάνονται ένοχοι για τα πάντα. ακόμα και για πράγματα που δεν είχαν ιδέα.

Όλοι μας είμαστε λίγο πολύ αδαείς και μαθαίνουμε στην πορεία, μέσα από τα αγαθά και τις δυσκολίες της ζωής μας. Κάθε μεμονωμένη οντότητα στη ζωή βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία μάθησης μέσω εμπειριών. Η κατανόηση της ζωής και του εαυτού μας δεν σταματά ποτέ ως διαδικασία, διαφορετικά θα ήμασταν όλοι σοφά φωτισμένα όντα.

Λοιπόν, μάντεψε, δεν είμαστε. Η κατανόηση ότι όλοι μαθαίνουμε συνεχώς, μπορεί να αλλάξει την προσέγγισή σας σχετικά με το πώς μιλάτε ή διαχειρίζεστε τον σύζυγό σας, τα παιδιά σας, τους συναδέλφους σας και τους ανθρώπους που φαίνεται να διαφέρουν από εσάς με πολλούς άλλους τρόπους.

Η ανοχή απέναντι σε διαφορετικές ιδέες είναι μια «παρενέργεια» της συμπόνιας. Το να έχουμε όλη αυτή την κατανόηση παίρνει πολύ βάρος από την ψυχή μας και από το μυαλό μας. Γινόμαστε πιο ευτυχισμένοι, αφήνοντας περισσότερα πράγματα να κινούνται στη ζωή μας αλλά δεν κολλάμε σε αυτά.

Λοιπόν, ας διαβάσουμε αυτά τα αποσπάσματα αυτοσυμπόνιας και ας αναλογιστούμε για να βελτιώσουμε πρώτα τη δική μας ζωή και -μετά- ίσως τη ζωή των άλλων.

Αποσπάσματα αυτοσυμπόνιας

Όλοι είμαστε φτιαγμένοι για καλοσύνη, αγάπη και συμπόνια. Οι ζωές μας μεταμορφώνονται όσο και ο κόσμος όταν ζούμε με αυτές τις αλήθειες.

Ντέσμοντ Τούτου

Αυτοσυμπόνια είναι απλώς να δίνουμε την ίδια καλοσύνη στον εαυτό μας που θα δίναμε στους άλλους.

Κρίστοφερ Γκέρμερ

Το να είσαι άνθρωπος δεν σημαίνει να είσαι κάποιος συγκεκριμένος τρόπος. έχει να κάνει με το να είσαι όπως σε δημιουργεί η ζωή—με τις δικές σου ιδιαίτερες δυνάμεις και αδυναμίες, χαρίσματα και προκλήσεις, ιδιορρυθμίες και παραξενιές.

Κριστίν Νεφ

Το προνόμιο μιας ζωής είναι να είσαι αυτός που είσαι.

Τζόζεφ Κάμπελ

Οι άνθρωποι είναι σαν τα βιτρό. Λάμπουν και λάμπουν όταν ο ήλιος είναι έξω, αλλά όταν δύει το σκοτάδι, η αληθινή ομορφιά τους αποκαλύπτεται μόνο αν υπάρχει φως από μέσα.

Elisabeth Kubler-Ross

Η αγάπη και η συμπόνια είναι αναγκαιότητα, όχι πολυτέλεια. Χωρίς αυτούς η ανθρωπότητα δεν μπορεί να επιβιώσει.

Δαλάι Λάμα

Αγαπώ τον εαυτό μου γιατί είμαι ένα αγαπημένο παιδί του σύμπαντος και το σύμπαν με φροντίζει με αγάπη τώρα.

Λουίζ Χέι

Ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να με τραβήξει κάτω είναι ο εαυτός μου και δεν πρόκειται να αφήσω τον εαυτό μου να με τραβήξει άλλο.

Γ. Τζόιμπελ Γ.

Αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, δεν μπορείς να αγαπάς τους άλλους. Δεν θα μπορέσετε να αγαπήσετε τους άλλους. Εάν δεν έχετε συμπόνια για τον εαυτό σας, τότε δεν είστε σε θέση να αναπτύξετε συμπόνια για τους άλλους.

Δαλάι Λάμα

Ελαφρώσε τον εαυτό σου. Κανείς δεν είναι τέλειος. Αποδεχτείτε απαλά την ανθρωπιά σας.

Ημέρα της Ντέμπορα

Ό,τι κι αν κάνετε, να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας.

Σανόμπεν Χαν

Το να έχουμε συμπόνια ξεκινά και τελειώνει με το να έχουμε συμπόνια για όλα εκείνα τα ανεπιθύμητα μέρη του εαυτού μας. Η θεραπεία προέρχεται από το να αφήσουμε να υπάρχει χώρος για να συμβούν όλα αυτά: χώρος για θλίψη, για ανακούφιση, για δυστυχία, για χαρά.

Pema Chodron

Το να αγαπάς τον εαυτό σου θεραπεύει τον κόσμο!

Τζέιμι Τζέραρντ

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα αν δεν το αποδεχτούμε.

Καρλ Γιουνγκ

Η αυτοσυμπόνια είναι σαν ένας μυς. Όσο περισσότερο εξασκούμαστε να το κάμπτουμε, ειδικά όταν η ζωή δεν πηγαίνει ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιο (ένα συχνό σενάριο για τους περισσότερους από εμάς), τόσο πιο δυνατός και ανθεκτικός γίνεται ο μυς της συμπόνιας μας.

Σάρον Σάλτσμπεργκ

Το να κυνηγάς έναν άνθρωπο δεν σου δίνει αξία ούτε χτίζει αξίες μέσα σου. Κερδίζετε την αξία σας κυνηγώντας την ηθική και ασκώντας την αξιοπρέπεια.

Shannon L. Alder

Η πιο ισχυρή σχέση που θα έχετε ποτέ είναι η σχέση με τον εαυτό σας.

Στηβ Μαραμπόλη

Δεν υπάρχει ποσότητα αυτοβελτίωσης που μπορεί να αναπληρώσει την έλλειψη αυτοαποδοχής.

Ρόμπερτ Χόλντεν

Ο καθένας μας είναι προικισμένος με μοναδικό και σημαντικό τρόπο. Είναι προνόμιο και περιπέτειά μας να ανακαλύψουμε το δικό μας ξεχωριστό φως.

Μαίρη Ντάνμπαρ

Η χειρότερη μοναξιά είναι να μην νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου.

Μαρκ Τουαίην

Το να είσαι κανείς άλλος εκτός από τον εαυτό σου σε έναν κόσμο που κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί μέρα και νύχτα για να σε κάνει σαν όλους τους άλλους σημαίνει να δίνεις την πιο σκληρή μάχη που μπορεί να δώσει οποιοσδήποτε άνθρωπος και να μην σταματήσει ποτέ να αγωνίζεται.

ΕΕ Κάμινγκς

Όταν αγάπησα αρκετά τον εαυτό μου, άρχισα να αφήνω ό,τι δεν ήταν υγιές. Αυτό σήμαινε ανθρώπους, δουλειές, τις δικές μου πεποιθήσεις και συνήθειες – οτιδήποτε με κράτησε μικρό. Τώρα το βλέπω σαν αυτοαγάπη.

Κιμ ΜακΜιλ

Αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας και όλα τα άλλα μπαίνουν στη σειρά. Πρέπει πραγματικά να αγαπάς τον εαυτό σου για να κάνεις οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο.

Λουσίλ Μπαλ

Πάρα πολλοί άνθρωποι υπερεκτιμούν αυτό που δεν είναι και υποτιμούν αυτό που είναι.

Malcolm S. Forbes

Η αποδοχή είναι το κλειδί για όλα.

Μάικλ Τζέι Φοξ

Η γνήσια αυτοαποδοχή δεν προέρχεται από τη δύναμη της θετικής σκέψης, των παιχνιδιών του μυαλού ή της ποπ ψυχολογίας. Είναι μια πράξη πίστης στον Θεό της χάριτος.

Μπρέναν Μάνινγκ

Είσαι πάντα με τον εαυτό σου, οπότε μπορείς να απολαμβάνεις και την παρέα.

Diane Von Furstenberg

Μπορείς να πετύχεις αν κανείς δεν το πιστεύει, αλλά ποτέ δεν θα πετύχεις αν δεν πιστεύεις στον εαυτό σου.

William JH Boetcker

Το να αγαπάς τον εαυτό σου…δεν σημαίνει να είσαι αυτο-απορροφημένος ή ναρκισσιστής ή να αγνοείς τους άλλους. Μάλλον σημαίνει να καλωσορίσεις τον εαυτό σου ως τον πιο τιμώμενο καλεσμένο στην καρδιά σου, έναν επισκέπτη άξιο σεβασμού, έναν αξιαγάπητο σύντροφο.

Margo Anand

Δεν μπορείς να χτίσεις τη χαρά σε ένα αίσθημα απέχθειας για τον εαυτό σου.

Ραμ Ντας

Εδώ είσαι. Αυτό είναι λίγη τροφή για σκέψη. Πέρα από αυτά τα ωφέλιμα αποσπάσματα αυτοσυμπόνιας, ρίξτε και μια ματιά έρευνα που υποστηρίζει τη σημασία του.

Μη διστάσετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο σχετικά με τα αποσπάσματα αυτοσυμπόνιας, εξετάστε το ενδεχόμενο να ελέγξετε τις υπόλοιπες κριτικές μας παρακάτω: