4 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν ο έφηβος σας κάνει μια δουλειά μερικής απασχόλησης — Beating Broke

0
4 Ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν ο έφηβος σας κάνει μια δουλειά μερικής απασχόλησης — Beating Broke

Η μερική απασχόληση είναι μια ιεροτελεστία για πολλούς εφήβους. Η απασχόληση των εφήβων μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ανεξαρτησία—νέους φίλους στη δουλειά, επιπλέον ξοδεύοντας χρήματα, χρήματα για εξοικονόμηση κ.λπ. Ωστόσο, οι έφηβοι θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά πριν υποβάλουν αίτηση και αναλάβουν δουλειά. Στην ιδανική περίπτωση, δεν θα ισχύουν μόνο από προεπιλογή στο τοπικό εστιατόριο ή στο εστιατόριο γρήγορου φαγητού. Αντίθετα, θα πρέπει να επιλέξουν μια δουλειά που να ταιριάζει με τους στόχους και τις φιλοδοξίες τους, αν είναι δυνατόν.

Πριν ξεκινήσει η αναζήτηση εργασίας, εσείς και ο έφηβός σας θα πρέπει να εξετάσετε αυτές τις ερωτήσεις:

Απασχόληση εφήβων
Orig. img. πίστωση: Innovate Impact Media on Flickr

Ποιο είναι το ενδιαφέρον του εφήβου σας; Τι ενδιαφέρει και τι είναι καλό το παιδί σας; Τι είδους δουλειά θα μπορούσε να κάνει που θα απολάμβανε και που δεν θα του φαινόταν σαν άλεσμα μετά από μερικούς μήνες; Αν αγαπά τα ζώα, ίσως θα μπορούσε να σκεφτεί να εργαστεί σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων ή σε έναν περιποιητή σκύλων.

Ποια καριέρα σκέφτεται ο έφηβός σας; Εάν το παιδί σας είναι γυμνάσιο ή τελειόφοιτο, πιθανότατα έχει στο μυαλό του μια επιλογή σταδιοδρομίας. Εάν επιλέγει ανάμεσα σε πολλά, τώρα είναι η ώρα να μάθετε περισσότερα και να τη βοηθήσετε να περιορίσει τις επιλογές της.

Όταν ήμουν ανώτερος, δούλευα σε μια κτηνιατρική κλινική. Είχα την ευκαιρία να δουλέψω με τα ζώα και να παρατηρήσω ακόμη και χειρουργεία. Είχα παίξει με την ιδέα να γίνω κτηνίατρος, αλλά μετά από ένα καλοκαίρι στη δουλειά, αποφάσισα ότι δεν ήθελα να επενδύσω όλο τον χρόνο και τα χρήματα που χρειάζονταν για να γίνω κτηνίατρος. Η δουλειά απλά δεν ήταν από αυτές που θα μου άρεσε τόσο πολύ.

Στην ιδανική περίπτωση, η δουλειά του παιδιού σας μπορεί να το βοηθήσει να διακρίνει εάν αυτός είναι ο σωστός επαγγελματικός δρόμος για αυτό. Εάν δεν είναι, εσείς και το παιδί σας έχετε εξοικονομήσει χιλιάδες σε μια εκπαίδευση που μπορεί να μην είχαν χρησιμοποιήσει στο μέλλον.

Ποια είναι η ιδιοσυγκρασία του εφήβου σας; Πώς τα πάει το παιδί σας υπό πίεση; Είναι εσωστρεφής ή εξωστρεφής; Οι θέσεις εργασίας που είναι διαθέσιμες στους εφήβους μπορεί να διαφέρουν πολύ. Κάποιες δουλειές θα τους κάνουν να αλληλεπιδρούν τακτικά με το κοινό ενώ άλλες όχι. Επιλέξτε τη δουλειά που ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία του.

Ωστόσο, μερικές φορές μια καλή δουλειά που δεν ταιριάζει απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία του παιδιού σας μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες μάθησης, επομένως σκεφτείτε επίσης ότι το τέντωμα στο επίπεδο άνεσης δεν είναι καθόλου κακό.

Αυτή η δουλειά θα βοηθήσει το παιδί σας να πάει στο κολέγιο ή να βρει δουλειά στον τομέα της καριέρας του; Σε τελική ανάλυση, μια δουλειά δεν θα πρέπει απλώς να δίνει στην έφηβή σας κάποια χρήματα, αλλά και να τη βοηθά να πάει στο κολέγιο ή στον τομέα της καριέρας της. Οι δουλειές που κάνουν οι έφηβοι θα πρέπει να αποτελούν σκαλοπάτι στη ζωή που βλέπουν οι ίδιοι.

Επίσης, μην φοβάστε να τερματίσετε τη δουλειά εάν αποσπά την προσοχή του παιδιού σας από τους απώτερους στόχους του. Πολύ συχνά, οι έφηβοι κάνουν αυτό που φαίνεται καλή δουλειά μόνο και μόνο για να τους δώσουν περισσότερες ώρες εργασίας από όσες μπορούν να αντεπεξέλθουν, γεγονός που προκαλεί υποβάθμιση της σχολικής τους εργασίας. Η απόκτηση εμπειρίας στον τομέα που έχουν επιλέξει ΕΙΝΑΙ σημαντική και μπορεί να τους βοηθήσει να βρουν καλύτερη δουλειά αργότερα στη ζωή τους, αλλά πρέπει επίσης να επικεντρωθούν στις σπουδές τους.

Είχατε μια δουλειά ως έφηβος που σας βοήθησε να ανοίξετε τις πόρτες ή σας βοήθησε να επιλέξετε τον τομέα της σταδιοδρομίας σας ή απλώς δουλέψατε οποιαδήποτε δουλειά ήταν διαθέσιμη;

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar