5 Συμβουλές για την αποθήκευση βοτάνων

4
5 Συμβουλές για την αποθήκευση βοτάνων

Διατηρώ φαρμακείο βοτάνων εδώ και 10 χρόνια. Το οικιακό μου φαρμακείο και το επαγγελματικό μου φαρμακείο διαφέρουν ελαφρώς, αλλά έχω μάθει με τα χρόνια ότι το να αφιερώνω χρόνο για να αποθηκεύσω σωστά τα βότανά μου αλλάζει το παιχνίδι. Οι άνθρωποι με ρωτούν συνεχώς όταν ξεκινούν το δικό τους φαρμακείο ποιες είναι οι καλύτερες συμβουλές για την αποθήκευση βοτάνων, και αγόρι έχω μάθει από την εμπειρία. Ειδικά τους τελευταίους 12 μήνες, η συλλογή βοτάνων μου έχει μετακινηθεί αρκετά και έχω κάνει επιπλέον προσπάθειες για να αποθηκεύσω όλα μου τα βότανα πολύ καλά σε όλες τις κινήσεις. Προς το παρόν, αυτή η μικρή ματιά είναι μόνο περίπου το 1/4 του συνολικού μου φυτικού φαρμακείου, κυρίως τα προϊόντα που χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση. Τα υπόλοιπα είναι σε πιο μόνιμους αποθηκευτικούς χώρους πριν τα μεταφέρω στο νέο μου φαρμακείο του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα: Δημιουργώντας ένα φυτικό φαρμακείο στο σπίτι

Εδώ είναι μερικά από τα βασικά κατά την αποθήκευση των βοτάνων σας στο σπίτι. Μόνο μερικές απλές συμβουλές που έχουν επηρεάσει πολύ τη διάρκεια ζωής των βοτάνων μου. Χρειάζεται λίγη επένδυση, αλλά θα βοηθήσει τα βότανά σας να διαρκέσουν πολύ καιρό και να τα διατηρήσουν φρέσκα και αρωματικά ακόμα κι αν δεν έχετε την καλύτερη τοποθεσία για να τα αποθηκεύσετε.

Πέντε συμβουλές για την αποθήκευση βοτάνων

  1. Επενδύστε σε βάζα που είναι σκούρα γυάλινα ή εμποδίζουν το φως. έχω χρησιμοποιήσει Μπουκάλια SKS, και κεχριμπαρένια γυάλινα βάζα με φαρδύ στόμα για χρόνια για να αποθηκεύετε κομμένα και κοσκινισμένα βότανα. Έχω χρησιμοποιήσει και εγώ Βάζα Infinity για εξαιρετικά ευαίσθητα βότανα (ειδικά σε σκόνες) που θέλω να διαρκέσουν πολύ. Χρησιμοποιώ πάντα γυάλινα δοχεία αποθήκευσης, ποτέ πλαστικά.
  2. Διατηρήστε τη θερμοκρασία ελεγχόμενη και μακριά από την υγρασία. Η υγρασία είναι το φιλί του θανάτου για τα περισσότερα βότανα στην αποθήκευση, και θέλετε πάντα κομμένα και κοσκινισμένα και τα βότανα σε σκόνη για να μείνουν εντελώς στεγνό. Μερικές φορές κρατάω έναν αφυγραντήρα στο χώρο αποθήκευσης των βοτάνων μου τους καλοκαιρινούς μήνες (επειδή ζω στα νότια) και αυτό κάνει μεγάλη διαφορά.
  3. Πάντα βάζετε πάντα ετικέτες στα βάζα σας (και ραντεβού τους). Ξέρω ότι πιστεύεις ότι θα θυμηθείς τι είναι όλα… αλλά μάλλον δεν θα το θυμηθείς. Όλα θα αρχίσουν να μυρίζουν το ίδιο μετά από λίγο. Όταν επανασυσκευάζετε βότανα σε βάζα ή εμφιαλώνετε τις δημιουργίες σας με βότανα, να επισημαίνετε πάντα τι περιέχεται στη φόρμουλα και να ημερομηνία πότε το ετοιμάσατε!
  4. Όταν αποθηκεύετε φυτικές σκόνες, φυλάξτε τις σε αεροστεγείς συσκευασίες. Οι φυτικές σκόνες οξειδώνονται πολύ γρήγορα. Πρέπει να μένουν επιπλέον αεροστεγείς ώστε να μην μπορεί να εισέλθει υγρασία και να εκτίθενται λιγότερο στην οξείδωση.
  5. Χρονοδιάγραμμα λήξης: Τα βάμματα με βάση το αλκοόλ διαρκούν περισσότερο (περίπου 1-3 χρόνια). Τα αποξηραμένα βότανα για τσάι (όταν αποθηκεύονται καλά) μπορούν να διαρκέσουν έως και 6-7 μήνες. Πρέπει πάντα να μυρίζουν αρωματικά! Οι σκόνες βοτάνων έχουν τη μικρότερη διάρκεια ζωής επειδή έχουν γίνει σκόνη. Μόλις ένα βότανο έχει υποστεί τόσο μεγάλη επεξεργασία, εκτίθεται περισσότερη επιφάνεια, οδηγώντας έτσι σε πιο γρήγορη οξείδωση.

Διαβάστε περισσότερα: Οδηγός φυτικών παρασκευασμάτων

Όταν επιμελείτε το δικό σας φυτικό φαρμακείο, θυμηθείτε να συγκεντρώνετε μόνο ό,τι χρειάζεστε. Είναι πολύ εύκολο να συγκεντρώσετε πάρα πολλά βότανα που δεν θα καταλήξετε ποτέ να χρησιμοποιείτε, γι‘ αυτό παρακολουθήστε πόσο γρήγορα τελειώνετε τις προμήθειες σας και παραγγέλνετε με φειδώ. Αν ψάχνετε για μια μικρή συλλογή από μπουκάλια, κουτάκια, ετικέτες, βάζα ή κάρτες με βότανα, Η Herbal Academy έχει μια όμορφη συλλογή για να ξεκινήσετε. Αν παραγγέλνετε χύμα βότανα από Βότανα Mountain Rose, στην ενότητα αναχώρησης μπορείτε να ζητήσετε να σας στείλουν αυτοκόλλητες ετικέτες για κάθε βότανο που παραγγέλνετε. Αυτά λειτουργούν εξαιρετικά σε μεγάλα βάζα για να επισημαίνουν τα βότανά σας. Και πάντα ανακυκλώνω τα βάζα μου όταν τα έχω αδειάσει. Έχω μια μεγάλη συλλογή από άδεια βάζα που χρησιμοποιώ για αποθήκευση σε ντουλάπια, βότανα, μείγματα βοτάνων για δώρο ή ταξιδιωτικά δοχεία.

Θα ήθελα πολύ να δω και το φαρμακείο του σπιτιού σας! Μοιραστείτε χρησιμοποιώντας #curatingmyapthecary <3

Διαβάστε περισσότερα: Διαισθητική ανάμειξη τσαγιού

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Η Ginger Tonic Botanicals μπορεί να κερδίσει μια μικρή προμήθεια για τα προϊόντα που αγοράζονται μέσω αυτών των συνδέσμων.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar