Micro Clover Lawn Γιατί πρέπει να το χρειάζεστε

0
Micro Clover Lawn Γιατί πρέπει να το χρειάζεστε


180Μερίδια

Είναι μια αμφιλεγόμενη συζήτηση. Είναι η παρουσία μικρο τριφυλλιού στον κήπο σας μια απόλαυση κηπουρικής ή η κηπουρική αποτυχία; Ενώ μερικοί σκληροπυρηνικοί λάτρεις του κήπου θα μπορούσαν να πουν ότι το τριφύλλι είναι ζιζάνιο, άλλοι έχουν αγκαλιάσει την παρουσία του ή ακόμα και έχουν μεταβεί από έναν παραδοσιακό κήπο με γρασίδι σε ένα γκαζόν μικρού τριφυλλιού. Το πρώτο βήμα για να συγχωρήσετε τον εαυτό σας που έχετε τριφύλλι στην αυλή σας είναι να καταλάβετε γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να αναγνωρίσετε εάν οι ευλογίες του υπερτερούν της ευχαρίστησής σας.

Γιατί πρέπει να σκεφτείτε ένα γκαζόν Micro Clover
Γιατί πρέπει να σκεφτείτε ένα γκαζόν Micro Clover

Μπορεί επιπλέον να θέλετε να εξετάσετε την ιστορία των χλοοτάπητα για να αναγνωρίσετε καλύτερα γιατί ο σημερινός ιδιοκτήτης σπιτιού θεωρεί το τριφύλλι ζιζάνιο από κάθε άποψη. Πριν από χρόνια, μετατράπηκε σε ένα τέλειο μέρος του χλοοτάπητα. Θα μάθετε επίσης για την επιλογή σπόρων μικροτριφυλλιού.

Σήμερα, για όλους όσους λένε ότι το τριφύλλι είναι ζιζάνιο. Θα ακούσετε μερικούς άλλους ιδιοκτήτες σπιτιών να εξηγούν γιατί στρέφονται σε έναν κήπο μικρού τριφυλλιού ή σε ένα μείγμα μικρο τριφυλλιού με πιο συμβατικά χλοοτάπητα.

Η επιλογή να ενσαρκώσει το τριφύλλι περιλαμβάνει πολλά στοιχεία που ο καθένας πρέπει να θυμάται.

Ας ελέγξουμε τις πληροφορίες γύρω από τους χλοοτάπητες με το τριφύλλι, ώστε να αποφασίσετε σε ποιον θα αντιμετωπίσετε τη δυσκολία. Και θα εμφανιστούμε κυρίως στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του μικρο-τριφυλλιού σε γκαζόν κατοικιών.

Γιατί το γκαζόν μου έχει τριφύλλι;

Το παραδοσιακό τριφύλλι – σε κάθε άλλη περίπτωση που ονομάζεται Λευκό Τριφύλλι ή Ολλανδικό τριφύλλι – για το γκαζόν σας θα είναι ένα σημάδι ότι το γρασίδι σας λιμοκτονεί.
Το γρασίδι θέλει άζωτο, ωστόσο, θα πρέπει να επιτύχει αυτό το θρεπτικό συστατικό από το έδαφος. Το άζωτο από το νερό της βροχής και το κοκκώδες λίπασμα διεισδύει στο έδαφος και τροφοδοτεί το γρασίδι σας.

Το τριφύλλι, από την άλλη, είναι όσπριο και απορροφά το άζωτο από τον αέρα.

Μπορεί επομένως να ευδοκιμήσει αν και το έδαφος έχει έλλειψη αζώτου. Εάν το τριφύλλι φτάσει στο γρασίδι σας χωρίς πρόσκληση. Το γρασίδι του κήπου σας είναι πιθανώς άρρωστο και πρέπει να βοηθήσετε το χώμα της αυλής σας με τη βοήθεια να το καλύψετε με λίπασμα ή/και να απλώσετε οργανικό λίπασμα.

Τι είναι το Micro Clover;

Τι είναι το Micro Clover
Τι είναι το Micro Clover

Το Micro Clover είναι μια μικρότερη ποικιλία White Clover. Έχει μικροσκοπικά φύλλα και λιγότερα λευκά άνθη. Όντας μικρότερο, το μικροτριφύλλι μεγαλώνει μειώνεται στο πάτωμα και δεν έχει την τάση συσσωμάτωσης του μεγάλου συγγενή του.

 • Όλο το τριφύλλι θεωρείται όσπριο ικανό να μετατρέψει την ατμοσφαιρική βενζίνη αζώτου σε φυσική μορφή αζώτου.
 • Το φυτικό λίπασμα που παράγει το τριφύλλι είναι σε θέση να θρέψει διαφορετική χλωρίδα που περιβάλλει, όπως το γρασίδι.
 • Αυτό το πλεονέκτημα για την υγεία είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι συμπεριλαμβάνουν το μικροτριφύλλι στο γρασίδι τους.

Γιατί να επιλέξω να συμπεριλάβω το Micro Clover στο γκαζόν μου;

Όπως αναφέραμε παραπάνω, το μικροτριφύλλι είναι ικανό να παράγει το δικό του άζωτο. Αυτό το άζωτο μπορεί να αυξήσει το έδαφος που περιβάλλει και να ενισχύσει ξεκάθαρα την ανάπτυξη του γρασιδιού.

Φυσικά παραγόμενο άζωτο από τριφύλλι και διαφορετικά όσπρια για την αυλή σας περιορίζουν την ανάγκη εφαρμογής λιπάσματος. Αυτό θα μειώσει τις ετήσιες χρεώσεις συντήρησης γκαζόν. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες ευλογίες.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα χημικά λιπάσματα μπορεί να τρέξουν σε κάποιο σημείο της δυνατής βροχής και να αποδειχθούν ότι βρίσκονται σε κοντινούς υδάτινους πόρους. Η διατήρηση των επικίνδυνων χημικών ενώσεων από τα καθαρά ρεύματα νερού και τις λίμνες μας είναι μια κρίσιμη αποστολή. Εάν το μικρό τριφύλλι ως μέρος του γκαζόν σας διευκολύνει, αποκτήστε αυτόν τον στόχο. Τότε αξίζει να το σκεφτείτε για πολλούς ιδιοκτήτες κατοικιών που είναι φιλικοί προς το περιβάλλον.

Το Micro Clover είναι επίσης ένα πληρωτικό γκαζόν χαμηλής συντήρησης που παρέχει μέγεθος σε έναν κήπο. Όταν αναμιγνύεται με τον κατάλληλο σπόρο χόρτου, το μικροτριφύλλι μπορεί να καλύψει τα κενά. Ομορφύνετε την άπειρη απόχρωση της αυλής σας και δημιουργήστε μοναδική και δελεαστική υφή στο γκαζόν σας.

Η ανθεκτική φύση του μικροτριφυλλιού περιορίζει επιπλέον την έκρηξη των ζιζανίων. Απλώνεται για να γεμίσει τρύπες στο χλοοτάπητα σας και δημιουργεί ένα πυκνό κάλυμμα που εμποδίζει τη βλάστηση των ζιζανίων.

Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το γρασίδι σας υγιές και όμορφο.

Ποιά είναι η παγίδα?

Το μικροτριφύλλι δεν είναι κατάλληλο για όλους.

Μερικοί επαγγελματίες λένε ότι αναπτύσσεται πρώτης κατηγορίας σε ζώνες χωρίς εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας. Ωστόσο, άλλοι ισχυρίζονται ότι το μικροτριφύλλι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στην ξηρασία από τα περισσότερα χόρτα λόγω της δομής της ρίζας του.

Ένα καλό σχέδιο θα ήταν να επικοινωνήσετε με το κοντινό γραφείο επέκτασης για να εξετάσετε εάν το μικροτριφύλλι είναι κατάλληλο για την περιοχή σας.

Σε ορισμένες ζώνες, το βελούδινο άπειρο φύλλωμα κοιμάται και γίνεται καφέ στον πάγο. Όταν αυτή η κορυφαία αύξηση πεθαίνει. Είναι σε θέση να απομακρύνει γυμνά σημεία στον κήπο σας.

Και πάλι, είναι λογικό να ελέγξετε εάν το μικροτριφύλλι συνήθως συνιστάται για την περιοχή σας. Για να μην αποδειχθούν απογοητευτικές εκπλήξεις.

Ένα μέρος με ένα κακό-συντονισμένο έγγραφο για την ανάπτυξη μικροτριφυλλιού είναι οι οξείς νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτό το μέρος, η ασθένεια του νότιου μυρμηγκιού λόγω παρατεταμένων περιόδων υπερβολικής ζέστης και υγρασίας είναι θανατηφόρα για το μικροτριφύλλι.

Μετατροπή μιας ολόκληρης αυλής σε μικροτριφύλλι

Μερικοί άνθρωποι σκοτώνουν τον κήπο τους και ξεκινούν από την αρχή, σπέρνοντας ολόκληρο τον κήπο τους σε μικροτριφύλλι.
Ωστόσο, μόνο το γκαζόν Micro Clover δεν είναι πάντα τόσο διάσημο για έναν σημαντικό λόγο.

Η φύτευση μιας ολόκληρης αυλής με μικρο τριφύλλι θα ήταν αρκετά ακριβή.

Μια πλήρης βάση μικρο τριφύλλι θα απαιτήσει τουλάχιστον δύο κιλά σπόρων σε ευθυγράμμιση με 1050 τετραγωνικά πόδια. Οι αποσκευές 10 λιβρών, ένας καλός τρόπος για να καλύψετε 5.050 ορθογώνια πόδια είναι σχεδόν 350 $.

Η σπορά μιας έκτασης ίσου μήκους με σπόρους χόρτου υψηλής ποιότητας θα κοστίσει περίπου $100 ή λιγότερο. Βασιζόμενοι στο έμβλημα και στο κατάστημα.

Επομένως, πρέπει να αναρωτηθείτε εάν πληρώνοντας 4 φορές ως απαίσιο ποσό προκαταβολικά αξίζει να ξοδεύετε λιγότερα σε ετήσια τέλη συντήρησης.

Πώς να φυτέψετε ένα γκαζόν Micro Clover

Εάν θέλετε να σπείρετε έναν ολόκληρο χώρο με μικροτριφύλλι, εδώ είναι μερικές συμβουλές για εκπλήρωση:

 • Αγοράστε 110% σπόρο μικροτριφυλλιού χωρίς πληρωτικό.
 • Προετοιμάστε περίπου 6″ επιφανειακού εδάφους μέσω άροσης και προσθήκης κοσκινισμένου, οργανικού κομπόστ.
 • Το ιδανικό pH για το μικροτριφύλλι είναι 7 – 8. Κάντε ένα χώμα ρίξτε μια ματιά και ανεβάστε ασβέστη, εάν είναι σημαντικό, αφού δοκιμάσετε το χώμα.
 • Απλώστε τον σπόρο με ένα τυπωμένο διασκορπιστικό.
 • Χτυπήστε απαλά τους σπόρους για ομοιόμορφη κατανομή και καλή επαφή με το έδαφος. Υποστηρίζουμε τη χρήση της επιστροφής μιας τσουγκράνας φύλλων για αυτό.

Ποτίζετε συχνά τον σπόρο

 • Περιμένετε μία εβδομάδα μετά τη σπορά προτού συμπεριλάβετε σφαιρίδια οργανικής κοπριάς πτηνών ως λίπασμα.
 • Χρησιμοποιούμε Coop Poop, το οποίο αγοράζουμε από την Amazon.
 • Μετάβαση σε μερική αυλή μικροτριφυλλιού
 • Το μικροτριφύλλι πιθανόν να λειτουργεί καλά ενώ είναι υπερσπερμένο σε ένα τρέχον γκαζόν. Τα πλούσια πράσινα χρώματα και η υφή θα κάνουν τον κήπο σας όμορφο και άνετο να περπατάτε ξυπόλητοι.
 • Αλλά οποιαδήποτε άλλη εξαιρετική αιτία για να φυτέψετε το μικροτριφύλλι στο γρασίδι σας είναι να κάνετε το υπάρχον γκαζόν σας πιο υγιές.

Το άζωτο που παράγει το μικροτριφύλλι είναι ένα μεγάλο όφελος στον χλοοτάπητα σας. Επίσης, το χορταστικό τριφύλλι συνεχίζει διαφορετικά ζιζάνια από το να σέρνεται.

Πώς να επιτηρήσετε ένα γκαζόν με Micro Clover

Εάν αποφασίσετε να προσθέσετε λίγους σπόρους μικροτριφυλλιού στον κήπο σας. Ακολουθούν ορισμένες οδηγίες για τη διασφάλιση της εκπλήρωσης:

 • Πριν προσθέσετε τους σπόρους, κόψτε τον κήπο σας πολύ κοντά στο έδαφος.
 • Αερίστε την αυλή σας. Αυτή η μέθοδος εισάγει νερό, αέρα και θρεπτικά συστατικά στο έδαφος. Αυτό δίνει στον σπόρο του μικρο τριφυλλιού σας μεγαλύτερο κίνδυνο να βλαστήσει.
 • Οι σπόροι μικρο τριφυλλιού έχουν μεγαλύτερη εξαιρετική υφή. Θα θέλετε να σπείρετε το 26% επιπλέον αυτών των σπόρων σε σύγκριση με τους σπόρους του γρασιδιού σε ένα σημερινό γκαζόν.
 • Μερικοί από τους ευαίσθητους σπόρους θα πιαστούν μέσα στις λεπίδες του γρασιδιού και σε καμία περίπτωση δεν θα πάνε στο έδαφος.
 • Προσπαθήστε να φυτέψετε τους σπόρους σας πριν από μια ήπια βροχή. Εάν αυτό είναι πολύ απρόβλεπτο, προτείνεται το ελαφρύ πότισμα του χώρου μετά την εκπομπή του σπόρου. Μην ποτίζετε πολύ, διαφορετικά οι σπόροι σας θα τρέξουν και θα λιμνάζετε σε χαμηλές περιοχές.

Ποιες συνθήκες καλλιέργειας λειτουργούν καλά;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το μικροτριφύλλι δεν είναι κατάλληλο για κανέναν.

Ακολουθούν οι ποιοτικές συνθήκες καλλιέργειας του:

 • Περιοχές με πολύ λιγότερη υγρασία και λιγότερες περιόδους υπερβολικής ζέστης.
 • Περιοχές σε άμεσο φως της ημέρας (συγκρατημένο χρώμα).
 • Περιοχές με αρκετά καλές βροχοπτώσεις, που δεν υπόκεινται σε ξηρασία.

Ποιοι τύποι χόρτων συνδυάζονται καλά με το Micro Clover σε ένα γκαζόν;

Εάν ζείτε σε μια πολύ βόρεια περιοχή, τότε το γκαζόν σας είναι το μέγιστο πιθανό Kentucky Bluegrass. Αυτή η μορφή γρασιδιού είναι ιδανική για την οποία περιλαμβάνει μικροτριφύλλι.

Άλλα χόρτα που συνδυάζονται καλά με το μικροτριφύλλι και δημιουργούν ένα υπέροχο γκαζόν είναι το Dwarf Perennial Ryegrass και πολλά είδη χόρτων Fescue. Τα οποία περιλαμβάνουν ποικιλίες νάνου φέσκου, φινετσάτες φέσκους ή ακόμα και ψηλές φέσκους.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ επικαλυμμένων και μη επικαλυμμένων σπόρων;

Η απόφαση μεταξύ καλυμμένων και μη καλυμμένων σπόρων θα εξαρτηθεί από την κατάσταση του εδάφους σας.

Εάν οι κορυφαίοι μικροοργανισμοί είναι δώρο μέσα στο έδαφος. Έπειτα, υπάρχει αρκετό άζωτο για να δώσει στο γρασίδι και στο τριφύλλι σας μια εξαιρετική αρχή. Σε αυτό το παράδειγμα, δεν θα θέλατε πλέον να αγοράζετε σπόρους καλυμμένους με άζωτο.

Οι σπόροι με επένδυση αζώτου είναι ζωτικής σημασίας για αποστειρωμένο ή σε κάθε άλλη περίπτωση κακό έδαφος.

Οι επικαλυμμένοι σπόροι είναι εξαιρετικά πολυτελείς και δεν υπάρχει λόγος να πληρώσετε περισσότερα για κάτι που δεν θέλετε. Αισθανόμαστε ότι η τοποθέτηση ενός πολύ καλού φυσικού λιπάσματος με σπόρους χωρίς επένδυση είναι μια ωραία μέθοδος.

Τελικές σκέψεις σχετικά με το Micro Clover in Lawns

Τελικές σκέψεις σχετικά με το Micro Clover in Lawns
Τελικές σκέψεις για το Micro Clover in Lawns
 • Το να έχετε ένα γκαζόν μικρο τριφύλλι (είτε είναι είτε απλά μικροτριφύλλι είτε μέσω της ενσωμάτωσης μικροτριφυλλιού σε ένα υπάρχον γκαζόν) είναι ένα θέμα επιθυμίας.
 • Οι ευλογίες συνίστανται στο να έχετε ένα φυσικά υγιεινό γκαζόν χωρίς να χρειάζεται να βάζετε πολύ, αν υπάρχει, αζωτούχο λίπασμα.

Τα άτομα που εμπλέκονται σε περίπου απορροή λιπασμάτων σε υδάτινα στοιχεία μπορεί να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα οικολογικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει ένας χλοοτάπητας μικρού τριφυλλιού.

Δεν θα είναι καλύτερο το γκαζόν σας να είναι υγιές από προφανώς παραγόμενο άζωτο. Ωστόσο, μια εκπληκτική αυλή με γρασίδι και σπόρους μικρού τριφυλλιού μπορεί ακόμη και να λειτουργήσει αρμονικά. Για να παραγκωνίσετε τα ενοχλητικά ζιζάνια και να διατηρήσετε την αυλή σας εντυπωσιακή για τα επόμενα χρόνια.

Ενώ ο σπόρος μικρο τριφυλλιού μπορεί να είναι πολύ πολυτελής από τον απλό σπόρο χόρτου. Απαιτεί επιπλέον πολύ λιγότερα λιπάσματα και συντήρηση. Για την πλειονότητα, το αυξημένο προκαταβολικό κόστος θα προσφέρει εξοικονόμηση πόρων μακροπρόθεσμα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar