The Grounding Magic of Tea Ritual

7
The Grounding Magic of Tea Ritual

«Υπάρχουν λίγες ώρες στη ζωή πιο ευχάριστες, από την ώρα που είναι αφιερωμένη στην τελετή, γνωστή ως απογευματινό τσάι» – Από το «The Portrait of a Lady», Henry James.

Λατρεύω αυτή την αναδυόμενη επιθυμία των ανθρώπων το 2020 να ανταλλάσσουν τα απελπιστικά πολυάσχολα προγράμματά τους για περισσότερο χρόνο αφιερωμένο στη φροντίδα του εαυτού τους και στη ζωή χωρίς άγχος. Οι αρχές και η πρακτική του αργή και προσεκτική ζωή μπορεί να εκδηλωθεί και να διεισδύσει σε κάθε χαραμάδα της ζωής μας και τα οφέλη για την υγεία από το να αφιερώνουμε χρόνο για να επιβραδύνουμε, να ξεκουραστούμε και να θρέψουμε είναι ανεκτίμητα. Η ανάρρωση είναι πραγματικά μια χαμένη πρακτική που θα μας ωφελούσε όλους αν δεχόμασταν περισσότερο χρόνο για αυτήν. Το σώμα είναι σχεδιασμένο για να επιβιώνει, να δέχεται ένα τεράστιο άγχος και βάρος, φασαρία και ζήτηση (συλλογικά ονομαζόμενα αλλοστατικό φορτίο), χωρίς να χαλάσει πολύ πολλά ταυτόχρονα. Είναι το συλλογικό φορτίο που προκαλεί τη μεγαλύτερη επιβάρυνση, και εκεί έρχεται να σώσει η γείωση της μαγείας των τελετουργιών.

The Grounding Magic of Tea Ritual

Οι καθημερινές τελετουργίες για μένα κρατούν πάντα τη θέση τους. Αυτή είναι η μαγεία της γείωσης που κρατά τη μέρα μου ισορροπημένη και σταθερή, και είμαι ένας που πραγματικά ευδοκιμεί με μια ρουτίνα. Το απόλυτο αγαπημένο μου τελετουργικό είναι το μεσημεριανό μου τελετουργικό τσαγιού που βρίσκω χρόνο και χώρο για κάθε μέρα. Όταν νιώθω ότι δεν έχω χρόνο για αυτό είναι στη μέρα μου, ξέρω ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Είναι η καθημερινή πρακτική της προετοιμασίας και πίνω τσάι που μου θυμίζει – η ζωή μπορεί να επιβραδύνει και τα διαλείμματα είναι σημαντικά. Κάθε απόγευμα, γύρω στο μεσημέρι, ετοιμάζω μια κούπα (ή γαλλική πρέσα) τσάι για να κάτσω και να πίνω ενώ είμαι στη δουλειά, στο μεσημεριανό γεύμα, ή ακόμα και όταν ταξινομώ τα μικροσκοπικά πράγματα στη λίστα με τις υποχρεώσεις μου. Το γραφείο μου φέρει το άρωμα των βοτάνων, ο χώρος καθιστικού μου αισθάνεται πιο φιλόξενος με το τσάι στο τραπέζι και οι αισθήσεις μου ενισχύονται εντελώς από τις γεύσεις, τη μυρωδιά και την αίσθηση αυτού του ζεστού υγρού που διαρρέει το σώμα μου. Είναι πραγματικά ένα διάλειμμα ευφορίας, να κλείνω τα μάτια μου και να θρέφω το σώμα μου με αυτόν τον απλό τρόπο. Το βράδυ, θα ετοιμάζω συχνά ένα άλλο ζεστό φλιτζάνι νυσταγμένο τσάι για να ελίσσομαι στο σώμα μου στους ρυθμούς του ύπνου και των ονείρων. Λατρεύω τον ύπνο (και μου αρέσει να ονειρεύομαι), και η μαγεία των τελετουργιών του βραδινού τσαγιού είναι νόμιμη ιατρική.

Διαβάστε περισσότερα: Δημιουργία νυχτερινής μετατόπισης ενέργειαςΤο απογευματινό τσάι είναι τελετουργικό που συχνά ξεχνιέται για τους περισσότερους. Δεν είναι δημοφιλές στην Αμερική, εκτός κι αν πάρουμε το τσάι μας να πάμε. Αλλά φανταστείτε τη γοητεία του να αφιερώνετε ξανά χρόνο για απογευματινό τσάι. Για να καθίσετε με τον εαυτό σας στο γραφείο ή στο σπίτι σας με το δικό σας προσωπικό παρασκεύασμα ή τον αγαπημένο σας απότομο Earl Grey. Φανταστείτε τη γλυκύτητα να έχετε φίλους για τσάι όπως ο κύριος Tumnus. Είναι τόσο απλό, και έτσι εγκάρδια ιδανικό για να επικοινωνήσετε με τις σημερινές σας σκέψεις ή να ανταλλάξετε προσωπική συζήτηση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγο χρόνο, την αγαπημένη σας κούπα και την αγαπημένη σας παρασκευή.

Δημιουργία Τελετουργικού Τσαγιού

Πηγαίνετε στο κυνήγι της ιδανικής κούπας τσαγιού σας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό μέρος του θέματος του μαγικού σας τελετουργικού τσαγιού. Είτε είναι Κίνα, κεραμικό, στάχυ – θα πρέπει να αντανακλά εσύ στον πιο μαγικό και εμπνευσμένο εαυτό σου.

Επιλέξτε το τσάι σας και κρατήστε το σε μια ιδιαίτερη, οπτικά ελκυστική μικρή γωνιά.

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πώς να το προετοιμάσετε καλά για μέγιστη απόλαυση (και υπάρχουν πολλές παραλλαγές γύρω από αυτό). Για παράδειγμα, τα περισσότερα αφεψήματα από βότανα πρέπει να βράσουν για περίπου 7-10 λεπτά, ενώ μερικά πράσινα τσάι χρειάζονται μόνο περίπου 3 λεπτά σε ζεστό νερό. Μερικοί ριζώδη τσάγια χρειάζονται αφέψημα σε νερό, ενώ μερικά τσάγια matcha απαιτούν χτύπημα και αφρό.

Βρείτε το χρόνο σας. Δημιουργήστε ένα χώρο για αυτό το τελετουργικό – για το ανακάτεμα του τσαγιού, για το μούχμα, το άρωμα, το ανακάτεμα, την προετοιμασία. Η εξαγωγή νερού είναι τόσο μαγική όταν τα φάρμακα μεταφέρονται από βότανο σε νερό και μετά στο δικό σας ενεργό, ζωντανό ον. Απολαύστε τη διαδικασία και αφήστε χώρο για αυτήν. Μην περιορίζετε τον εαυτό σας – απλώς καθίστε, χαλαρώστε και γουλιά συνειδητά. Ακόμη και 5 λεπτά είναι ένα αναζωογονητικό διάλειμμα.

Φωτογραφίες από Ρενέ Μπερντ

 

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Η Ginger Tonic Botanicals μπορεί να κερδίσει μια μικρή προμήθεια για τα προϊόντα που αγοράζονται μέσω αυτών των συνδέσμων.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar